AllmänhetVÅRDPERSONAL
Förstoppning

Förstoppning och hård mage

Magen mår bäst om den slipper stressa, om du rör på dig, äter en balanserad, fiberrik kost och tar dig tid att sitta på toaletten. Om du slarvar med detta är det lätt hänt att drabbas av förstoppning.

Förstoppning - eller hård mage som det kallas - kan bero på brist på fibrer, brist på motion, för lite dryck, stress, oregelbundna toalettbesök eller läkemedel som t ex innehåller järn eller kodein. Förstoppning kan också orsakas av långvarig användning av laxermedel, som gör att tarmen kommit av sig och inte kan tömmas på ett naturligt sätt.

Fiberrik mat som gryn, grovt bröd, flingor, grönsaker och mycket vatten hjälper tarmarna att arbeta. 

MOTION FÖREBYGGER HÅRD MAGE

Motion mot förstoppning

Kombinera med motion och gå på toaletten efter varje frukost och ta gott om tid på dig. På så sätt tränar du upp din avföringsreflex som gör att magen kan fungera mer regelbundet igen. Om den fiberrika kosten ändå inte hjälper mot förstoppningen, kan ett så kallat bulkmedel vara till hjälp. Bulkmedel fungerar som ett ökat fibertillskott till kosten och tas tillsammans med vätska. Fibrerna suger åt sig vätska som gör att tarminnehållet ökar i volym och konsistensen blir mjukare. Det kallas "bulkeffekt". Processen stimulerar också tarmens egna, naturliga rörelser så att avföringen inte stannar upp och fastnar, utan rör sig mot ändtarmen. Oftast är magen igång igen efter ett par dagars användande av bulkmedel, t ex Lunelax.

Beställ hem Lunelax snabbt och enkelt

  • Lindra dina tarmproblem nu!
  • Lunelax normaliserar tarmfloran och hjälper tjocktarmen att fungera normalt.
  • Beställ hem produkten på nätet, snabbt och enkelt.

Välj ditt apotek:

Apoteket AB

Apotea.se

Apotek Hjärtat


Lunelax är ett receptfritt läkemedel (innehåller ispaghulaskal) mot förstoppning. Läs bipacksedeln noga före användning.

Har du förstoppning?

Lunelax är ett receptfritt läkemedel (innehåller ispaghulaskal) som hjälper mot förstoppning. Läs bipacksedeln noga före användning.

Lär dig mer om Lunelax